Tomeu Ventayol (Alcúdia, 1945)

Tomeu Ventayol neix a Alcúdia(Mallorca) l’any 1945. Es forma a la facultat de Belles Arts de Barcelona. La seva obra està fortament inspirada en els moviments cubistes i surrealistes, els quals l’han guiat cap a una abstracció forta i delicada.

 

L’obra de Ventayol es submergeix en el color i el traç per transmetre tota la subtilesa del diàleg entre textura i matèria. El sentit minimalista i poètic de la seva obra, gairebé sempre sobre un suport d'alumini, té com a referent un paisatge figuratiu que, a través de la tècnica, es converteix en una composició abstracta. Així mateix, l'artista ratlla moltes de les seves composicions amb l'espàtula i d'aquesta manera descobreix en el traç una possibilitat en l'espai de la seva obra. Una obra que gràcies a la seva delicadesa i maduresa plàstica ens transmet l’essència mateixa de la poesia visual.

 

L’artista viu i treballa a Mallorca i la seva obra es troba a importants col·leccions com arala Col·lecció Testimoni de Fundació la Caixa de Barcelona o la col·lecció del Senat de Madrid. També es troba al Museu de Menorca.