Riccardo Licata (Turin, 1929)

Nascut a Torí (Itàlia) l’any 1929, Riccardo Licata viu un breu període de temps a París i més tard es trasllada a Roma, on roman fins l’any 1945. Des de 1946 viu entre Venècia i París.


Acabats els seus estudis a l'Accademia di Belli Arti di Venezia, l’any 1957 rep una beca del govern francès que li permet experimentar amb el color, el gravat i noves tècniques creatives.Pintor, gravador, mosaïcista, escultor i dissenyador, Licata comença a exhibir les seves obres l’any 1949 amb el grup de joves pintors abstractes de Venècia. L’any 1951 organitza la seva primera exposició individual a Venècia, i des de 1952 participa a les biennals de Venècia, Sao Paolo, Tòquio, Paris, Alexandria, així com a la quadriennal de Roma i la triennal de Milà.


L'obra de Licata està profundament influenciada per la música, i per aquesta raó els seus signes pictòrics i gràfics evoquen les notes musicals. A través dels materials que fa servir, l’artista mostra un llenguatge universal i al mateix temps molt personal, amb el qual expressa una complexa escriptura per abordar la seva realitat.La seva obra es troba a importants museus com el Museum of Modern Art de Chicago, el Musée d’Art Moderne de París o el Museum of Modern Art de Nova York.