Ramon Enrich (Igualada, 1968)

Ramon Enrich neix a Igualada l’any 1968. Estudia belles arts, història i arts gràfiques a Barcelona.Cap a finals dels anys 80 Enrich rep diverses beques de pintura per exhibir a l'estranger. Passa llargs períodes al Mousonturn Cultural Centre de Frankfurt i també a Berlín. Gran admirador de l’artista nord-americà Donald Judd, l’any 1998 es trasllada a Marfa (Texas), on Judd va viure. Des d’aquí, realitza treballs específics que exposa als centres Chinati Foundation i Judd Foundation de Texas. També viatja a Los Angeles, on coneix l’artista Edward Ruscha i treballa amb David Hockney. Més tard s’instal·la a Nova York, on treballa com a assistent a l'estudi de Julian Schnabel.


La seva obra cobreix molts estrats, i entre ells el paisatge cobra importància des d'una austera geometria que oscil·la entre jocs d'ombres i fortes perspectives. La dialèctica entre el rural i l'urbà té una gran importància en l'enigmàtica obra d'Enrich, la qual, malgrat evitar la figura humana i representar arquitectures nues, respira una emotiva càrrega existencial.


Enrich ha exposat a Barcelona, Amsterdam, Hong Kong, Nova York, Brussel·les i París, i la seva obra es troba a importants col·leccions comla de la Caixa a Barcelona; la col·lecció Banco Santander de Madrid; la Fundació Vila Casas de Barcelona; la col·lecció Privada David Hockney de Los Angeles; la col·lecció Carmen i Lluís Bassat de Barcelona; la col·lecció privada Norman Foster de Londres, entre d’altres.