Perico Pastor (La Seu d'Urgell, 1953)

Perico Pastor neix a La Seu d’Urgell(Lleida) l’any 1953. Estudia en primer lloc a Barcelona i l’any 1976 emigra a Nova York, on publica les seves il·lustracions al diari The New York Times. L’any 1980 exposa per primera vegada alCornelia Street Café, de Nova York, i el 1983 ho fa per primera vegada a Madrid. Des d'aleshores no ha deixat d'exposar a ciutats com París, Nova York, Tòquio, Miami o Barcelona, entre d'altres. Des del’any 1989 viu a Barcelona, dedicat completament a la pintura i la il·lustració.


Perico Pastor ha trobat un punt de fusió entre el dibuix i la pintura tot treballant habitualment amb tinta xinesa o aquarel·la sobre paper. L’espontaneïtat de la seva pinzellada deixa entreveure la seva admiració per l'art japonès i la figura femenina com a font d'inspiració. Rostres i cossos de dona barrejats amb naturalesa morta, entre blaus i colors terra formen l'univers artístic d'aquest creador.


L’any 1993 Perico Pastor rep la Medalla Morera de l’ajuntament de Lleida, i el 1997 el premi especial del Comitè Olímpic Espanyol a la Biennal de l’Esport.
La seva obra es troba a diverses col·leccions com la de la Caixa de Barcelona, la Col·lecció Testimoni de la Fundació la Caixa de Pensions, l’ajuntament de Barcelona, el Ministeri de Justícia de Madrid, el Marimura Art Museum de Tòquio, S.S.A.A.I.I. la Takamaro Princess Collection, o la col·lecció Banc d’Espanya.