Nuria Guinovart (Barcelona, 1961)

Núria Guinovart neix a Barcelona l’any 1961. De formació autodidacta, els inicis de Núria Guinovart estan relacionats amb l’ambient del taller en què també va treballar Josep Guinovart. Al llarg de la seva trajectòria també utilitzala fusta, el ferro i el vidre, però no és fins l'any 2006 que viatja a Bèrgam i aprèn tècniques d`encàustica al taller del mestre Antonio De Martino, on descobreix el ciment, material amb el qual treballa des d’aleshores i que es converteix en la base del seu llenguatge expressiu.


Núria Guinovart fuig del superflu i per a les seves composicions abstractes utilitza colors neutres, principalment el gris, que donen a las seves pintures un aspecte de duresa. Observant les seves peces, però, veiem la vitalitat d`una pintura plena de sentiments i emocions en què l`artista mostra la passió, el dolor, la vida i la mort. Amb els seus fons grisos, Guinovart aconsegueix un discurs poètic on les textures i les formes ens aboquen a allò més íntim, profund i silenciós.

 

Núria Guinovart té una llarga experiència, tant en exposicions individuals com col•lectives i la seva obra ha estat seleccionada per a nombrosos concursos i guardonada amb diversos premis.