Antoni Miralda (Terrassa, 1942)

Antoni Miralda neix a Terrassa (Barcelona) l’any 1942. És un artista multidisciplinari que ha experimentat amb la fotografia, el cinema, l'escultura, els frottages-collages, els cartells, els mobles, la pintura mural, etc.


Estudia a l'Escola Tèxtil de Terrassa i inicia la seva trajectòria artística a París, entre els anys 1966 i 1972. En aquesta ciutat exerceix com a fotògraf de moda i crea una de les seves primeres obres, Soldats Soldés, onsoldats de plàstic blanc modifiquen l'aspecte d'objectes quotidians i públics. Durant la seva època parisenca, així mateix, Miralda comença a realitzar projectes en els quals introdueix el cerimonial del menjar en tant que element creatiu i ritual, que més endavant farà derivar cap a l’”art comestible”. A mitjans dels anys 90, partint del concepte del menjar com a cultura, crea el Food Culture Museum amb l'objectiu d'explorar, col•leccionar, preservar, documentar i difondre les connexions entre el menjar, la cultura popular i l’art.

 

Els seus projectes, de caràcter irònic, simbòlic i màgic, es desenvolupen al llarg d'extensos períodes de temps. Igualment, l'espectacular forma que Miralda té d'entendre l'art està inspirada en els carrers, combinant la provocació amb la complaença.

 

Miralda participa al Pavelló d’Espanya a la Biennal de Venècia del’any 1990 amb el projecte Honey Moon. A més, la seva obra es troba a importants col•leccions com l’IVAM - Centre Julio González de València,la Fundació la Caixa de Barcelona, el Food Culture Museum; l’Artium(Centre-Museu Basc d'Art Contemporani); Es Baluard de Mallorca o el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid.