Lorenzo Cambín (Lugano, 1958)

Lorenzo Cambin neix a Lugano (Suïsa) l’any 1958. Cambin es forma artísticament a la secció d’arts decoratives del Centro Scolastico per l’Industria Artistica de Lugano i freqüenta la secció de calcografiade l'Istituto Statale d’Arted’Urbino. L’any 1984 es llicencia a l'Accademia di Brera de Milà, en l’especialitat de pintura.


La seva obra, majoritàriament escultòrica, relaciona la natura amb l’art povera fent ús de materials com el fang, la fusta, el paper i el ferro. Combinant-los amb suma delicadesa, aconsegueix que les seves peces mostrin senyals d'ingravidesa. Cambin té en compte el mínim, i cuida el més petit detall d'una forma artesanal i laboriosa. La seva obra proposa lúdicament canvis d'escala i alçades, tot evocant paisatges en miniatura i figures volàtils, mitjançant una abstracció amable i càlida. D’aquesta manera l’artista aconsegueix crear un diàleg, sempre poètic, en el qual s’interrelacionen tots els elements.


Lorenzo Cambin té obra pública de grans proporcions a les Illes Canàries, Andorra, França i Suïssa, així com també a col·leccions privades.