Luis Krauel (Barcelona, 1945)

Luis Krauel neix a Barcelona l’any 1945. D’origen alemany, català i anglès, té un profund sentimentde ciutadà universal. Matriculat a l'Escola d'Arts i Oficis Artístics i al Cercle Artístic Sant Lluc, aviat abandona l'acadèmia i es forma pintant de forma exhaustiva, tot desenvolupant un llenguatge molt propi.


Malgrat la seva especialització professional en dret laboral, molt compromesa durant el franquisme, mai no deixarà de banda la pintura, a la recercadel seu camí expressiu. Als anys 80 fixa la seva residència a l’Empordà (Girona) per dedicar-se plenament a la pintura, sobretot al gran format. Durant els seus viatges al Marroc, Krauel rep la influència dels signes cal·ligràfics i dels colors que més tard apareixeran als seus treballs en forma d’esquemàtics éssers humans, primitius i joiosos.


La seva obra és present a importants col·leccions com la Col·lecció Testimoni dela Fundació la Caixa de Barcelona; la Fundació Vila Casas de Torroella de Montgrí(Girona); el Col·legi d’advocats de Barcelona; la Fundació Agbar ola Fundació La Sardana de Barcelona.