Jordina Orbañanos (Barcelona, 1960)

Jordina Orbañanos neix a Barcelona l’any 1960. Cursa estudis de dibuix i pintura a l'escola Eina de Barcelona i posteriorment obté la seva graduació en belles arts a la Universitat de Barcelona. El 1996 obté el Premi Kronenbourg a la creativitat artística.

 

Orbañanos és una creadora amb un estil únic i personalíssim, de línies fermes i netes, que tracta el color i la composició de cada obra de manera molt rigorosa. L’artista aconsegueix en cada peça donar relleu a la matèria, creant d’aquesta manera un espai on la composició esdevé un dels motius principals.

 

En la seva representació de la natura mostra un soterrat erotisme,i les parcel·les silencioses dels seus quadres, sense presència humana, són hàbitat de cactus, plantes enfiladisses, flors, recipients i muntanyes, tractats a través d’una aplicació acurada i gairebé obsessiva de la pintura a l’oli.

 

La seva obra es troba a importants col·leccions com la Col·lecció Testimoni dela de laFundació la Caixa, de Barcelona; la Fundació Vila Casas de Torroella de Montgrí(Girona) o lacol·lecció Banc de Sabadell.