Ignacio Burgos (Madrid, 1968)

Ignacio Burgos neix a Madrid l’any 1968. Es llicencia en pintura a la seva ciutat natal iposteriorment amplia estudis a la Hochschule der Künste (HdK) de Berlín (1991-1993) amb Klaus Fussman, i realitza les seves primeres exposicions a Alemanya. L’any 1996 es trasllada a Nova York i exhibeix la seva obra en diferents ciutats dels Estats Units, cursant una beca del Ministeri de Cultura francès a la “Cité Internationale des Arts”.Amb posterioritat retorna a Madrid i continua exposant en galeries internacionals.

 

Al llarg de la seva carrera, l'artista viatja constantment i s’instal·la a diferents ciutats: Barcelona, Nova York, Casablanca, etc., fruit de la qual cosa la seva obra està intrínsecament lligada als viatges i a les experiències lligades amb ells. A les obres de Burgos tant podem trobar-hi dones de la Xinacom soldats egipcis o banyistes del mar Roig: abraçades universals, històries reals que transmeten la quotidianitat del seu recorregut. Per sobre de la narrativa social, però, la seva obra transmet atemporalitat i universalitat, ja que l’artista homenatja els clàssics a través d'un hàbil ús dels colors i la velocitat de les seves pinzellades.

 

Burgos és l'únic artista espanyol viu que ha realitzat una exposició individual al Museu d'Art Modern de Moscou i la seva obra es troba a diverses col·leccions públiques, com ara l’Obra Social de la Caixa de Granada, laCité Internationale des Arts (Ministère de la Culture et de la Communication), elBrooklyn Museum de Nova York, i la Fundació la Caixa de Barcelona, entre d’altres.