GABRIELE FETTOLINI " Llindars"

Inauguració: dijous 15 de febrer a les 19.30 h.
Exposició: del 15 de febrer al 14 d'abril de 2018

imatge expoObservar un quadre de Gabriele Fettolini és engegar gradualment el llum en una habitació fosca. Els colors apareixen a mesura que l’ull explora la superfície de la tela, canvien a poc a poc, degraden, s’intensifiquen subtilment fins que deixen intuir les línies, les imperfeccions, els detalls i finalment, potser, les formes.

Les obres de Fettolini porten l’observador al llindar de la percepció del color i  de la forma, demanant-li el temps, la paciència i la voluntat d’observar i de mesurar el propi límit perceptiu tant visual com emotiu. Els seus quadres esdevenen llocs de transformació on les capes de color crílic, sobreposades amb meticulositat, engeguen canvis cromàtics fugaços, ben propis de la llum. És així que Fettolini és capaç de crear les imatges abstractes al terme de la figuració que us convidem a descobrir en aquesta mostra.

Tal com afirma el crític Claudio Guarda: “Llibertat i casualitat conviuen en el cos d’una pintura que es materialitza en unitat i síntesi. Gabriele Fettolini fa de la pintura un mirall de la vida: perquè els contrapunts del traç i del color, fets de superació dels límits i de contraccions, d’ordre i de caos, de mobilitat i d’estaticisme, són comparables en certs aspectes al dualisme humà, sempre en equilibri entre cos i ment, entre realitat i aspiracions, entre el pes de la matèria i la transcendència de l’esperit (o de la llum)”.

Gabriele Fettolini neix a Faido (Suïssa), estudia art a l’escola de belles arts de Sion i a la universitat de Berna.
Des del 1985 comença una àmplia trajectòria d’exposicions individuals i col·lectives tant a Suïssa com a Barcelona, ciutat on viu i treballa actualment.

Les seves obres formen part d’importants col·leccions nacionals i internacionals.

Icono pdf Descarrega la nota de premsa