Llum obscura
Joan Soler Rebassa

Les obres exposades a «Llum obscura» representen una panoràmica que ressegueix el camí d’exploració i de recerca artística que Joan Soler, artista i arquitecte mallorquí (Sòller, Mallorca, 1965) ha emprès els darrers anys.

Soler torna a Barcelona després d’un llarg recorregut que en l’últim any ha portat les seves obres a Huelva, Osca i fins a les sales del Matadero de Madrid. ÀMBIT Galeria d’art presentarà també l’evolució dels seus darrers treballs sobre guix. 

Les composicions de Joan Soler condensen entre les línies geomètriques i els colors suaus unes reflexions íntimes i profundes de debat sobre interior i exterior i sobre l’ambigüitat de les aparences. 

L’harmonia de colors i de formes dominen estèticament les obres de Soler, en les quals l’ordre de la geometria, i la seva força reguladora, es contraposa a l’atzar de l’aleatorietat recognoscible en formes de fum, sinuoses i gairebé intangibles.

L’obra de Soler és abstracció d’un paisatge de contrast, la síntesi d’un desordre controlat, un espai tranquil i alhora inquiet, mirall d’una realitat feta d’oxímorons on el bé i el mal coexisteixen, on la realitat, a vegades cruel i ferotge, s’amaga al darrere de la bellesa estètica, de l’ordre i de l’harmonia.

Icono pdf Descarrega la nota de premsa