Escultura ÉS cultura

Després d’una temporada 2016 plena de descobertes i reptes, la galeria té el plaer de presentar l'exposició Escultura ÉS cultura.

Quan el món de l'art apareix estancat entre les incògnites de l'economia contemporània i el rebombori frívol de l’aquí i ara, cal recordar i reivindicar la importància de l'art com a expressió de cultura i com a generador de cultura. Per part nostra, ho fem retent homenatge a l'art escultòric i a la seva capacitat intrínseca de comunicar amb un llenguatge potent, directe i real fet de metall, marbre, ferro, fusta, polietilè, bronze.

Seguim amb la confiança que els rols d'art i cultura sempre continuaran compartint camins, i amb l’esperança que la recuperació econòmica contribueixi a facilitar-ne el pas.

L’exposició mostra el treball de vuit artistes de diferents edats i orígens que, amb materials i tècniques molt diferents, declinen el seu propi concepte d’art escultòric.

La col·lectiva presenta, per a cadascun dels artistes, una escultura de gran format i una de petit format. Setze peces que fan visibles els diàlegs entre escultura i creador, entre creador i societat, entre formats i materials, tot plegat amb l’objectiu de generar un diàleg obert amb qui observa.

Observeu i gaudiu-ne, perquè escultura és cultura.

Lorenzo Cambin
Neix a Lugano, Suïssa, el 1958
Centre Escolar d’Indústria Artística de Lugano, secció Arts Decoratives; Institut Estatal d’Urbino, secció de calcografia; Acadèmia Brera de Milà, secció de pintura.
Viu i treballa a Sorengo, Suïssa.

Ferran Cartes
Neix a Tortosa, Tarragona, el 1943 i es dedica a l'escultura des del 1977. El seu treball és el resultat d'una evolució que comença a principis de la dècada dels setanta, amb obres influenciades per la intensitat de l'expressionisme, i més tard dota la seva obra d'una dimensió arquitectònica i d’investigació sobre el moviment dels murs.
Viu i treballa a Barcelona.

Tony Cassius
Neix a París, França, el 1949.
S’instal·la a l’Aude, França, el 1974. En el seu treball associa la calidesa de la fusta a la fredor del metall, tot buscant l’equilibri de proporcions entre els buits i plens de les seves escultures.
Viu i treballa a Fa, França, des de 1975.

Germán Consetti
Neix a Río Cuarto, Argentina, el 1975.
Materialitza imatges i arquetips que formen part del nostre imaginari col·lectiu.
El seu treball deixa al marge la recerca estètica i se centra en l’emoció que subjeu a dins de la matèria, inspirat per la literatura i el dibuix.
Viu i treballa a Barcelona des del 2000.

Luis Cortés
Neix a Saragossa el 1953.
Estudia dibuix i pintura a l’estudi de Don Alejandro Cañada i a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Ha realitzat múltiples treballs d'escultures mòbils i estudis de moviment per a efectes especials per al cinema.
Viu i treballa a Barcelona.

Franco Monti
(Milà, 1931 – Eïvissa, 2008)
Ja des de jove s’interessà per l’escultura, en concret per l’escultura africana. Des de mitjan anys cinquanta es dedicà a estudiar en profunditat totes aquelles cultures, en aquell moment anomenades “primitives”. Als anys vuitanta s’instal·là a Eivissa i es concentrà exclusivament en les seves creacions escultòriques en formigó.

Marie-France Veyrat
Neix a Lió, França, el 1951
Atreta per l’escultura, la instal·lació i la land art, practica pintura, art digital i tèxtil destacant el seu interès constant per la investigació i l'experimentació.
Professora d’art tèxtil, president, jurat i cofundadora dels premis ARCO-BEEP d’Art Electrònic i Noves Tecnologies des de l’any 2006, està involucrada en diferents projectes creatius d’art electrònic. Forma part de la comissió artística de la NAF (New Art Foundation) des del 2014.
Des de 1976 viu i treballa entre Barcelona i el Baix Camp.

La suya es una obra que puede ser comentada técnicamente y valorada estéticamente,  pero sobretodo apreciada sensiblemente. No es un simple producto plástico, es una experimentación en la que los materiales se alían con los sentidos para crear arte, en la concepción más genuina de la palabra.
“La experimentación como arte”, Daniel Giralt-Miracle

Helene Yousse
Neix a París el 1966
Llicenciada en Belles Arts (Perpinyà, França) i Història de l’Art.
A partir del 1994 viu a Gaüses (Empordà) i des del 2014 treballa entre Gaüses i Candé, (Charente Maritime), França.

 

Icono pdf Descarrega la nota de premsa