VACCARO "Cada dia és un privilegi, un regal i una victòria"

Exposició a benefici de la lluita contra el càncer, en col·laboració amb l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron.


Inauguració: 5 de novembre a dos quarts de vuit del vespre.

Exposició: del 5 al 17 de novembre de 2015.


Ricard Vaccaro (Barcelona, 1946). Graduat en Arts Aplicades per l’Escola Massana, comença la seva dilatada carrera artística en els inicis dels anys setanta i ha dedicat tota la seva vida a la creació, des de la docència -transmetent  els valors de l’art-, la política i la pràctica artística.


Vaccaro ha sabut articular un llenguatge artístic on el simbolisme ens apropa a la sensualitat que l'artista atrapa a través de transparències, veladures, superposicions. Un treball personal, una visió interna de la pintura i l'escultura apropant-les a l'espectador per viure-les intensament. Com es viu la sensualitat. El seu amor per l'estètica i la creativitat li porten a incorporar la llum als seus últims treballs. La seva és la llum feta cos; intensa, càlida i apassionada, volumètrica en les escultures. Però diu en Ricard que ell només escriu, escriu amb colors i treballa la pintura amb el gest de l'escriptura.

Ricard Vaccaro torna a exposar a ÀMBIT Galeria d’Art, on l’any 2006 presentava  “Silenci i Plaer”.   En aquesta ocasió la mostra descobreix 34 obres sobre paper que l'artista ha realitzat mentre entrava i sortia de l'hospital, estableixen un recorregut minuciós a través de les emocions d'un artista que lluita amb el gest i l’espai i, també, per la vida. Que repeteix com un mantra que “cada dia és un privilegi, un regal i una victòria”  i que, com els poetes,  des de l’esgotament físic ens ofereix el millor Vaccaro. Perquè com diu Vicenç Altaió: “L’art perdura per damunt de la fatalitat i el seu lament”.

L’exposició estarà presentada pel prestigiós Dr. Bonaventura Clotet i la recaptació anirà a benefici de la lluita contra el càncer.

   
Icono pdf Descarrega la nota de premsa