MARIA BALCELLS "In process"

Del 4 de juny al 31 de juliol de 2015

Maria Balcells (Sabadell, Barcelona, 1966), és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona en l’especialitat de pintura. Des de les seves primeres exposicions, amb una paleta reduïda i un traç molt lineal, ha anat depurant la seva manera d’expressar-se fins arribar al dibuix, com a mitjà per a plasmar la seva mirada introspectiva. Maria ha viscut a Itàlia, Indonèsia, Grècia i, actualment, resideix als Estats Units. Aquestes experiències vitals han anat marcant el seu recorregut personal i iconogràfic.

Els dibuixos de la Maria Balcells cartografien formes i ens fan pensar en la matèria orgànica, en petjades i ferides, en fragments de vida contemplats sota els augments del microscopi. Els seus traços, obsessivament repetits, semblen fora del temps, sense horitzó, conformant una memòria.

Maria Balcells cerca les respostes a les estructures naturals i treballa al voltant de la idea de memòria, en un sentit molt ampli. Com a llegat del passat, com a realitat del present, com a enllaç intergeneracional, com a record personal, com a referent de les nostres pròpies circumstàncies, com a ferides més o menys cicatritzades, com a estat físic de connexions neuronals, com a pòsit de vellesa.

En paraules de Ricard Mas: “L’escala de la Maria, en aquest treball, geològica o biològica, és fora del temps. No hi ha fites, ni conjuntura. Per no haver-hi, en el que podríem interpretar en un sentit molt vague i generós del terme “paisatge”, no hi ha ni horitzó, que seria el punt de fuga espai-temporal. L’àmbit de la seva obra es situa en els llimbs”.


Icono pdfDescarrega la nota de premsa