Carme Garolera (Mataró 1955)

Carme Garolera neix a Mataró (Barcelona) l’any 1955, però opta per establir la seva residència a la capital catalana. Es forma a la facultat de Belles Arts de Barcelona i en l'actualitat és professora de dibuix artístic i color a l'escola Pau Gargallo de Badalona (Barcelona).

 

Influenciada per l’informalisme català, Garolera estructura el seu llenguatge entre l'abstracció i la figuració i crea un discurs en què l’univers floral propi, ple de matisos i suggeriments, transmet l’efímer de la vida i l'essència mateixa de la creació. La seva obra, ben estructurada a partir de les línies i el traç, és d'una sensibilitat exquisida, i l'artista sap com expressar la bellesa de la naturalesa a través del color i de les formes. Garolera no còpia sinó que crea l'equivalent del que sent quan observa el seu herbarium particular.

 

Carme Garolera té una llarga experiència tant en exposicions individuals com col·lectives, i la seva obra està exposada de forma permanent al Musée d’Art Modern et Contemporain de Ginebra, a la Col·lecció Testimoni 2003 de la Fundació la Caixa, al Fons d’Art de les Nacions Unides i a la col·lecció Serie Oro de la cadena NH Hotels.