Agustí Puig (Sabadell, 1957)

Agustí Puig neix a Sabadell (Barcelona) l’any 1957. Des de molt jove s’inicia en la pintura i més endavant descobreix el cartellisme i el disseny gràfic que, anys més tard, el conduiran novament cap a una pintura que mostra qualitats cal·ligràfiques. L’any 1985 rep la 4a. menció del XXIV Premi Internacional de Dibuix de la Fundació Joan Miró de Barcelona.


Durant la seva estada a Nova York, l’any 1992, Puig es replanteja les seves prioritats plàstiques i recondueix la seva producció cap a una obra més matèrica on el gest i la densitat esdevenen les seves principals transformacions creatives. La seva obra, d'evocació primitiva, ens mostra un gest veloç i vigorós. Els colors de la terra predominen a la seva paleta. Passejants i nòmades ens parlen de la transitorietat de la vida des d'un optimisme enèrgic.


La vasta obra d'Agustí Puig s'ha exposat en diverses institucions i s’integra en col·leccions tan privades com publiques: la Taipei Fine Arts Museum a Taiwan, el Círculo de Bellas Artes de Madrid, la Col·lecció Testimoni de la Fundació la Caixa, a les Balears, o el Museu d'Art Contemporani de Tarragona, entre d’altres.