RASERO_ARTSPR.jpg

 

MIGUEL RASERO “Redes”

Inauguració: 7 d’abril a dos quarts de vuit del vespre.
Exposició: abril - juny, 2016.

Miguel Rasero (Doña Mencía, Còrdova, 1955) té una llarga trajectòria caracteritzada per diferents etapes on els canvis, a vegades radicals, en tècniques, temàtiques i materials, contribueixen a delinear un univers artístic en contínua evolució, i alhora sorprenentment coherent.

L’artista es trasllada a Barcelona el 1966 on comença a pintar a la dècada dels 70. Fa la seva primera exposició individual l’any 1975 a l’Estudio Trece de Barcelona amb una sèrie de natures mortes que impacten sobretot per l'ús innovador de la tècnica del collage acostada a un treball figuratiu amb reminiscències de Morandi i de Cézanne.

Des d’aquell moment i sobretot als anys 80 l’artista es dedica al collage, tècnica que mai no abandona i a la qual torna sovint. Al principi dels anys 90, d’un procés d'abstracció i sinterització, crea la intensa sèrie “De Vegetabilibus”, un himne a la terra on el collage es transforma en expressió de tot un paisatge fet d’arrels, branques, vegetals de colors naturals i profunds condicionats pels paisatges bucòlics d’Arnes, on l’artista es trasllada en aquells anys.

A mitjans anys noranta, als «medallons lunars», apareixen els primers funàmbuls i equilibristes, personatges de circ en equilibri precari que caracteritzen les obres d’aquesta època i que sustenten elements geomètrics inestables sobre xarxes de seguretat desgastades, símbols al·legòrics de la precarietat de l’existència i de la mateixa condició de ser artista.

És des de la primeria de l’any 2000 que es dibuixa un nou punt d’inflexió en les formes expressives de l’artista: aquells mateixos elements geomètrics, privats de la figura humana esdevenen protagonistes en un territori ambigu entre figuració i abstracció, on se situen les obres presentades en “Redes”.

La contínua recerca que caracteritza la trajectòria de l’artista el porta en els darrers anys a centrar-se en l’exploració de l’espai i de les seves estructures arquitectòniques. Aquestes experimentacions conflueixen en obres tridimensionals que evolucionen entre l’art pobre i l’estructuralisme més minimalista de la seva “sèrie blanca”.

L’artista té un ampli currículum d’exposicions individuals, la seva obra pot trobar-se a les col·leccions del Museu d'Art Modern de Barcelona (MACBA), a la Fundació la Caixa, a la col·lecció Summer de Nova York o a la Banca Rotschild de Zuric (Suïssa).

ÀMBIT Galeria d’Art té el plaer de presentar l’exposició “Redes”, una selecció d’obres de Miguel Rasero que pertanyen a la seva anomenada “sèrie negra”. La selecció mostra una vintena de treballs que tenen com a fil conductor la xarxa, objecte central d’aquesta sèrie i element simbòlic privilegiat en els treballs de l’artista.

Icono pdf Descarrega la nota de premsa