INKA MARTÍ "Paisatges de vent"

Del 16 d'abril al 30 de maig de 2015.

“Què sòlid sembla el nostre món, i no obstant això, cap cosa és més que grans de sorra”.
Farid Ud-Din Attar, El llenguatge dels ocells.

Inka Martí Kiemann (Westfàlia, Alemanya, 1964). Estudia filologia hispànica a la Universitat Central de Barcelona, treballant més tard com a periodista televisiva en programes culturals i informatius, camp en el qual va desenvolupar una importantlabor fins al final dels anys noranta.

L'any 2005 comença una nova etapa com a co-editora en Edicions Atalanta i en el 2011 inicia la seva trajectòria artística com a fotògrafa. La publicació del seu llibre Cuaderno de noche la va portar a descobrir la fotografia. Inka Martí desitjava materialitzar les imatges oníriques relatades en el seu llibre i poder captar la llum que hi ha en els somnis. Aquesta “petita obsessió” –com ella mateixa la qualifica– es concreta amb la publicació, en format digital, del seu primer llibre de fotografies, Espacios Oníricos, on narra a través de les imatges un univers subtil i invisible.

Com ella mateixa explica, Inka sent la necessitat de parlar sobre la bellesa en contraposició a la degradació que ens envolta. La sèrie de fotografies que presenta, per primera vegada a la galeria, forma una singular exposició acuradament escollida. En Paisatges de vent la bellesa pren forma en aquestes vint-i-tres fotografies en les qualsl'artista prescindeix del color per oferir-nos la llum del blanc que veu en els seus somnis i que a través de la càmera cobren vida i se'nsmostren com a mirall del seu ser intern.

Inka Martí ha presentat les seves fotografies en exposicions col·lectives a Madrid, Barcelona i París. Paisatges de vent és la seva primera exposició individual i serà presentada el dia de la inauguració per l'historiador i críticd'art J. F. Yvars.

Així mateix, aquesta mostra ha estat l'escollida per ÀMBIT Galeriad’Art per participar en la segona edició de “El Paper de l’Art".


Icono pdf Descarrega la nota de premsa